Filmproduksjon som sideprosjekter

Som frilanser har jeg i det siste tiden vært involvert i flere filmoppdrag hvor jeg primært jobber som filmfotograf. Med Canon EOS 5D mkII har det vært enklere for meg å få bli med på produsere film.

Av disse oppdragene jeg har gjort hittil har jeg ansvaret for opptak og filmfotograf som i seg selv er gøy å jobbe med, og krevende. Postproduksjonen som klipping, redigering, fargekorrigering osv overlates til andre personer på oppdrag. Jeg gjør også det på egne film eller mindre prosjekter for å ha full kontroll på produksjonen.

Disse 3 videoene som har blitt publisert i løpet av 1 uke har jeg vært medvirkende i som musikk-, informasjons- og inntrykkvideo.

Halcyon Days – Fortune Cookies

Sammen med Audun Caspersen har vi allerede produsert en håndfull musikkvideoer, hvorav par av de er publisert. Vi begge synes vi samarbeider og utfyller hverandre godt sammen og denne musikkvideoen er ikke unntaket. Denne siste musikkvideoen til Halcyon Days er den første musikkvideoen vi spilte inn i et studio med lysrigg som fant sted i 2. februar 2013.

Selv om musikken Halcyon Days som metal-band ikke er i min smak så var det likevel lærerikt arbeid med studio og lysrigg.

Få dager etter lansering av musikkvideoen så ble det plukket opp av NRK P3 Musikk i ukens Videorama nr 111.

NDC & Kodeklubben 11. juni 2013

Å lære barna koding er i vinden for tiden nå som det har vekket interessen i media hvor det argumenteres om å innføre programmering inn i pensum fra barnehage. Interesse organisasjonen «Lær Kidsa Koding» og NDC (Norwegian Developer Conference) arrangerte sammen en konferanse med 4 forskjellige kurs i ulike nivåer og aldergrupper den 11. juni 2013.

Jeg er tilhenger av å innføre grunnleggende forståelse av logistikk med programmering på skolen i lik linje som naturfag og matte. Stilte opp som filmfotograf, og redigerte videoen, for å dokumentere konferansen og fange inntrykk av kursdeltakere som lærer seg programmering av dyktige forelesere.

Denne videoen har jeg stilt opp frivillig på kort varsel og i tillegg klippet og redigert.

Spør advokaten

Informasjonsfilmen «Spør advokaten» har jeg hatt ansvar for å filme sammen med Finn Arild Thordanson som har produsert for Norges Døveforbund sammen med advokaten René Stub-Christiansen. Dette er midlertidlig den første videoen av en serie med informasjonsvideo som Norges Døveforbund skal produsere med René Stub-Christiansen. Filmopptaket fant sted mellom 19 – 20. april 2013. Jeg er spent på å se om det blir flere slike oppdrag i løpet av høsten igjen.

Det som er spesielt med denne produksjonen var at hele staben kun besto av tegnspråkbrukere og de trengte en kameramann som også kan tegnspråk. Jeg som tunghørt, kan tegnspråk og er godt kjent med hvordan døve kommuniserer, var en fordel for staben. Slik kommunikasjonen gikk flytende under produksjonen når man kan snakke direkte med hverandre.

Mer filmprosjekter

I skrivende stund jobber jeg frilans innenfor web som konsulent, designer og front-end, men er også arbeidssøker. Jeg er åpent for flere filmoppdrag som jeg kan stille opp med egne videoutstyr, lyssustyr må leies i tillegg om det er behov. Ta kontakt!