#GiStianJobb tweet

Uke 1 med #GiStianJobb

I forrige uke, onsdag 20. november rundt kl 13, lanserte jeg en helt ny portefølje som nettside. Samme dagen annonserte jeg at jeg er på jakt etter ny jobb. Jeg markedsfører meg selv med hjelp av sosiale medier i første omgang, og bruker kanaler som Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn og Instagram.

Porteføljen, der jeg viser fram hva jeg har jobbet med, og hva jeg kan, er selve primus motor for markedsføringen. Når jeg promoterer, benytter jeg meg av hashtag #GiStianJobb som en del av markedsføringen og linker til nettsiden min så ofte det er anledning.

Slik gikk første uken

På forsiden har jeg laget et skjema slik at besøkende kan tipse meg om ledige stillinger. Allerede første dagen fikk jeg 3 tips, disse var faktisk ganske relevante til den slags jobb jeg er på jakt etter. Videre fikk jeg et tips på torsdag og ett til på fredag som også er veldig spennende. Tilsammen har jeg fått 7 ulike tips til spennende jobbstillinger jeg kan søke.

Fredagen fikk jeg faktisk to forespørsel fra to ulike byråer som vil gjerne få meg på besøk for å snakke om mulig jobb hos dem. Jeg avtalte møte dem ett av dem samme dag, og jeg skal i møte hos dem på torsdag neste uke. Hos det andre byrået fikk jeg også avtalt tid, tilfeldigvis på samme dag. Så torsdag kan bli en spennende dag.

Tirsdag skrev jeg en liten beskrivelse bak #GiStianJobbHashtag.no for å vise aktiviteten av norske brukere. Samme dagen har jeg blitt spurt på Twitter gjennom DM om jeg var interessert å bli kontaktet av et nyoppstartet designbyrå, noe som jeg svært gjerne vil komme i kontakt med.

Min CV, som ligger lagret hos Box.com, har blitt forhåndsvist og lastet ned rundt 20 ganger siden jeg annonserte jobbjakten for én uke siden.  Jeg har derimot erfart at Box.com ikke alltid registrerer aktiviteter og dermed  ikke gir det korrekte antallet, så jeg antar at det er flere enn 20 som har sett på CV’en min. På grunn av dette lurer jeg på å lagre CV’en på mitt eget område og konfigurere Google Analytics til å ha bedre kontroll av statistikk enn det Box.com, basic konto, gir meg.

Tiltak for uke 2

I løpet av første uken har det utelukket vært mye fokus på å promotere på sosiale medier. I uke 2 begynner jeg med å sende ut søknader til firmaene og de spennende stillingene som jeg har kommet over i løpet av uka, i tillegg de jeg har fått tips av. Jeg kommer også til å benytte meg mer av tradisjonelle kanaler, som e-mail, for å komme i kontakt med nettverk jeg har fra tidligere studier og arbeidsplasser.

Jeg har ikke brukt LinkedIn så mye brukt til å markedsføre og jeg tar sikte å bli mer aktiv der. Som å melde meg inn i forskjellige grupper som er relevant til feltet jeg jobber med og poste at jeg ser etter ny jobb. Instagram tas mer i bruk når jeg får anledning til å reise litt rundt for å treffe folk og på møter/samtaler. Å dele bilder med Instagram fanger oppmerksomheten hos flere siden tweets med bilde ble retweetet flest, 7, ganger. Jeg vil derfor dokumentere litt hva som skjer bak markedsføringen av #GiStianJobb på Instagram. Satser også på å finne ny måte å tiltrekke nye personer som å legge inn annonse på Google Adwords som vil dukke opp ved søkeresultater til Googles søkemotor og andre steder.

Har du tips eller anbefaling av grupper jeg bør melde meg inn så la meg få vite det i kommentarfeltet!

Statistikk for nerder

Google Analytics viser meg statistikk på antall besøkende på nettporteføljen min. Det var naturligvis mange hits første dagen. Det har tatt tre dager på å dale ned til mer stabil antall besøkende, som i gjennomsnitt har ligget på rundt 35 besøkende om dagen. Satser på å finne ny måte å tiltrekke nye personer som å legge inn annonse på Google Adwords.

Facebook og Twitter har gitt mest trafikk. På Facebook har 8 personer delt min post og 5 personer delt link direkte. På Twitter har 18 personer tvitret og 41,9% av disse er retweets (RT). Jeg har ikke god kontroll på hvor ofte det har blitt postet, linket og/eller delt videre. Har du tips til verktøy som gjør det lettere å ha oversikt, så tips meg i kommentarfeltet!

 Periode Unike besøk Sidevisninger Besøktid Facebook Twitter Google plus LinkedIn Direkte URL
Første dagen 349 748 00:01:10 59,62% 11,38% 4,61% 23,58%
Første uken 657 1630 00:01:04 37,1% 21,18% 3,95% 2,50% 31,34%