Uke 2 med #GiStianJobb

Uke 2 med #GiStianJobb

I forrige uke skrev jeg mitt første blogginnlegg der jeg skrev om markedsføringen bak #GiStianJobb. Formålet med disse blogginnleggene er å oppsummere litt om prosessen og hvordan det går med markedsføringen og jobbsøkingen, fram til jeg begynner i ny jobb.

Når jeg begynte å skrive det første innlegget så var tanken å ikke ha så langt blogginnlegg for å ikke skremme folk fra å kommentere. Teksten ble likevel litt lang når det var det første innlegget hvor det var naturlig å introdusere deler av markedsføringen. Hadde håpet på tilbakemeldinger i kommentarfeltet, men det ble fraværende. Fikk likevel tilbakemeldinger av kollega og venner/bekjente via sosiale medier og chat.

Slik gikk andre uken

Andre uken, ons 29. nov – ons 5. des, startet bra med samtaler både på torsdag og fredag. Opprinnelig var det to samtaler på torsdagen, men den ene ble flyttet til fredag istedet fordi det skjedde en dobbeltbooking. Etter å ha vært på samtale hos disse så synes jeg begge har vært spennende å snakke med. De stedene er annerledes enn de andre arbeidsplassene jeg i utgangspunktet ser etter. Likevel er det noe jeg har interesse for selv om det ikke helt er mitt arbeidsområde. Derfor synes jeg det er ekstra spennende at det er de som først tar kontakt, og er interessert i å prate med meg.

Torsdag morgen fikk jeg en idé til hvordan jeg kan bruke Instagram til markedsføringen, og det resulterte i bildet fra Shortcut og fluxLoop hvor jeg tar bilde av selskapets logo med notisblokk med håndskrevet «#GiStianJobb?». Har naturligvis spurt om jeg får lov til å ta bilde og dele slikt på sosiale medier, og begge liker markedsføringsstuntet godt og var positive til å la meg ta bilde. Oppdaterte også profil- og coverbilder i Facebook, Facebook page og Google + sidene for å ha felles bilde på forskjellige sosiale medier.

Helga og resten av uken var det ikke så mye aktivitet fra min side. Markedsføring skjer ikke av seg selv, så det krever mye innsats av meg selv for å promotere til å bli lagt merke til. Det var også delvis fordi jeg følte at jeg ikke fikk nok respons, og det er trolig fordi det nå er rett før julen kommer. Har ikke fått inn tips til ledige stillinger via siden min, men har jevnlig fått tips av venner og bekjente gjennom andre kanaler. Det viser seg at markedsføringen har fungert som den skal når folk har meg i bakhodet. Også begynner å dukke opp tweets hvor folk tipser andre om meg. I tillegg har det vært større aktiviteter på LinkedIn hvor mine venner, bekjente og kollegaer «endorsed» meg.

Er forsatt aktiviteter rundt CV hvor det blir både lest og lastet ned, men ikke så mye som første uka når det har halvert med nedlastninger. Har ennå ikke fått satt opp noe i Google Analytics for å tracke aktiviteten siden Box.com ikke alltid varsler aktivitetene.

Tiltak for uke 3

Fredag 7. desember er min siste dag hos Renommé Communication, og blir imidlertidlig arbeidsledig og har «tidlig juleferie», men jeg skal ikke ligge på latsiden. Har søknader ute som jeg venter på svar, og skal bruke tiden på å dra på intervjuer og søke flere stillinger før alle tar juleferien på alvor.

Aktiviteten på LinkedIn har økt med å skrive statusmeldinger, men ser i statistikken at det ikke gir trafikk til nettsiden min. Trenger nok å promotere meg mer tydeligere i grupper/forumer der, og se om det er noen diskusjoner som jeg kan delta i.

Statistikk for nerder

Har tatt i bruk Bufferapp.com hvor jeg har koblet sammen Twitter, Facebook, LinkedIn og Bit.ly. Tjenesten hjelper meg med å holde oversikt over aktivitetene rundt de postene jeg legger ut på de forskjellige sosiale mediene. Den har sine mangler som støtte av Google + og Facebook page (sammen med Facebook profil) og litt mer detaljert oversikt, men det er

Nå som jeg har statistikk med data fra de 2 siste ukene som viser trafikk til nettsiden, så kjennes det betryggende å finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Med disse kanalene som Facebook, Twitter, Google +, LinkedIn og andre steder kan jeg se hvor interessen, flest klikk, kommer fra, og så er statistikken til stor hjelp.

Har justert tabellen litt med perioder som gjør det lettere å sammenligne hverandre. Setter egne tall for den dagen jeg både lanserte den nye siden og annonserte at jeg er på jakt etter jobb. I den andre raden har jeg hentet tall for torsdag 22. november til onsdag 28. nov, og tredje raden for torsdag 29. nov til onsdag 5. desember. Statistikken for første og andre uken, hvor første dagen er ekskludert, viser hvordan det har gått med markedsføringen så langt.

Legg merke til at besøkstid i andre uken viser 03:28 minutter i snitt på siden. Egentlig viser det seg at noen har vært på siden i hele 43 minutter på torsdag kl 12 på dagen, og dermed trekker opp gjennomsnittet ganske høyt.

Lar resten av statistikken tale for seg selv nå.

Start Slutt Unike besøk Sidevisninger Besøktid Facebook Twitter Google plus LinkedIn Direkte URL Søkemotor Resten
22.11 28.11 331 882 00:00:58 15,86% 30,43% 3,32% 4,86% 39,13% 4,09% 2,33%
29.11 05.12 197 643 00:03:28 27,94% 25,91% 8,50% 1,62% 33,20% 1,21% 4,43%